Tags

, , , , , , , ,

Hi allemaal !

Als arme scholier *kuch* probeer ik (bijna) altijd alles zo goedkoop mogelijk in te slaan. Vooral kleding en make-up haal ik altijd heel goedkoop, zodat ik weer meer geld over heb voor andere dingen, of gewoon nog meer kleding kan kopen. Want goedkope kleding betekent niet gelijk dat je er ook goedkoop uit ziet. Vandaag deel ik een paar van mijn tips met jullie.

Make-up en parfum

1. Bij het Kruidvat heb je vaak acties op de make-up, bijvoorbeeld 1+1 gratis op alle Rimmel make-up. Als je mascara dan toch al op was, kun je er meteen gelijk twee inslaan ! Je betaalt dan toch maar de prijs van één.

2. Action ! Echt, ik hou van de Action. Ik ga ongeveer elke maand naar de Action om shampoo, conditioner en bodyproducten te halen die ik op heb gemaakt, maar ook vaak om food te halen hihi. Deze winkel verkoopt veel echte merken, maar dan voor veel minder geld dan bij bijvoorbeeld de DA. Ook make-up kan je hier heel goedkoop halen, zoek op internet naar de reviews om te kijken welke producten je beter kunt laten liggen, en welke wel de moeite waard zijn. De make-up bij de Action is wel van de Action zelf, dus geen echte merken. En ohja, laten we de luchtjes niet vergeten ! Zowel dupes als de luchtjes van Playboy of Adidas zijn hier te koop, en wederom weer voor een spotprijsje.

3. De Big Bazaar. De Big Bazaar is een beetje hetzelfde idee als de Action, maar dan heb je hier qua make-up en nagellak wél echte merken, en inderdaad ook voor heel weinig geld. Zo hebben ze bijvoorbeeld Calvin Klein nagellakjes voor maar €1, of Bourjois oogschaduw voor heel goedkoop. Ook voor shampoo, bodylotion etc. kun je hier terecht.

4. Budget merken hoeven niet altijd slecht te zijn. Zo zijn de mascara’s van Miss Sporty mijn favoriet, terwijl Essence weer hele goede cc cream heeft. Ga opzoek naar reviews op internet, en kijk welke budget producten goed zijn. Zo kun je al vele euro’s besparen.

5. Ga naar markten zoals de Zwarte Markt op Beverwijk, of de Haagse Markt. Hier kun je haarverf, nepwimpers, nagellak en allerlei andere soorten make-up vinden. Ook hier worden weer echte merken verkocht, zoals L’oréal, maar dan ook voor de helft van de prijs. Als ik naar zo’n markt ga sla ik altijd een voorradje in hihi. Ook luchtjes kun je hier heel goedkoop halen, zowel echte merken als dupes.

6. De DA drogist heeft een “dupe” collectie. Wil je zó graag Lady Million hebben, of Alien, maar heb je er gewoon even geen geld voor ? Ga dan langs de DA ! De DA heeft sinds een tijdje een collectie met allemaal dupes (dit zijn “neppe” merken, maar de luchtjes zijn zo goed als hetzelfde). Mischien moet je ze dan wel een keertje extra bijspuiten, maar ze ruiken gewoon hetzelfde, en zijn €50 goedkoper.

7. De Intertoys verkoopt ook make-up, luchtjes, nagellak en nog meer. Mischien raar om dat bij de Intertoys te halen, maar sleep gewoon je kleine zusje mee de Intertoys in, en jij kunt lekker op je gemakkie bij de luchtjes gaan snuffelen. Natuurlijk zijn dit ook niet echt bekende merken, maar er zitten zeker lekkere luchtjes in het assoirtiment, en ook de lippenbalsems zijn heel fijn.

8. Als je weer eens langs de Primark gaat, loop dan ook eens langs de make-up hoek ! De Primark heeft een eigen make-up lijn, maar verkoopt ook lipsmackers, nagellak, nepnagels, kwasten en nog wel meer.

9. Kennen jullie het merk E.L.F al ? Neem eens een kijkje op http://www.eyeslipsface.com, een enorm beautyparadrijs voor weinig geld !

Kleding en schoenen

10. Bij kleine onbekende winkeltjes vind je vaak unieke dingen voor een klein prijsje. Zo heb je in Spijkenisse, Rotterdam (op de markt) en Den Haag de Anita Mode zitten, een klein winkeltje met ontzettend leuke dingen ! Zulke winkeltjes heb je wel in elke stad zitten, loop er eens naar binnen en je zult echt verbaasd zijn over hoe goedkoop het allemaal is. Ook de La Chicka is zo’n winkeltje, altijd de laatste mode en voor €30 euro heb je daar echt al een tas vol met kleding.

11. Zoals ik hierboven ookal noemde, ga naar markten. Op de Haagse Markt bijvoorbeeld kun je enorm veel kleding en schoenen shoppen, en het kost allemaal geen drol. De kwaliteit is wel wisselend, ik heb bijvoorbeeld een trui waar na twee maanden al een gat in zat, maar ook een leren broek die ik nu al twee jaar heb.

12. Marktplaats ! Als je eventjes zoekt, kun je toch vaak wel hele mooie items vinden. Het is dan mischien wel tweedehans, maar als je het een keertje wast kun je het gewoon weer aan. Als je eventjes helemaal geen geld hebt, kun je mischien ook jouw kleding ruilen voor dat van iemand anders, gewoon de verkoper een mailtje sturen 🙂

13. Houd de sales in de gaten. In de zomer gaat de wintercollectie in de sale, en in de winter (rond de kerst) gaat de zomercollectie weer in de sale. Zo kun je hele leuke kleding scoren, waar maar liefst 50% korting op zit.

14. Loop eens naar binnen bij outlet stores. Deze winkels verkopen echte merken zoals chanel, adidas enzovoorts, maar dan met een flinke korting omdat het bijvoorbeeld een collectie is van vorig jaar. Outlet stores vind je wel in elke stad, en in België is er zelfs een hele outlet stad, genaamd Maas-Mechelen.

15. Basic items zoals witte topjes of simpele zwarte truitjes kun je gewoon bij de Wibra of Zeeman halen. De kwaliteit hoeft niet per sé minder goed te zijn dan bijvoorbeeld de H&M, maar het scheelt wel wat geld. Ook ondergoed en sokken kun je hier heel goedkoop scoren.

Dit waren mijn tips ! Ik hoop dat jullie hier wat aan gehad hebben, en als jullie zelf nog goede tips hebben, laat ze dan gerust achter bij de comments.

X Isabella

Advertenties