Tags

, , , , , , , , , , , ,

Hi allemaal !

Vandaag heb ik een lijst vol met handige beautytrucjes voor jullie. Behalve beautytrucjes staan er ook een paar andere handige trucjes tussen, die ik ook even wilde delen met jullie.

1. Klitten in je haar, of heb je je haar getoupeerd voor een speciale gelegenheid ? Spuit er flink wat droogshampoo in, en je kunt je klitten er zo uitborstelen !

2. Heeft je mascara gevlekt op je ooglid ? Gebruik dan een droog wattenstaafje om het weg te halen, zo wordt je foundation of oogschaduw niet beschadigd.

3. Vollere wimpers ? Breng er eerst een laagje poeder of oogschaduw op aan, voordat je je mascara opdoet. Geeft een beetje hetzelfde effect als van die wimpervezeltjes.

4. Ben jij ook te ongeduldig om je nagellak op te laten drogen en beschadig je hem al gelijk ? Doe er dan geen nieuw laagje nagellak over, maar ga er met je tong (iewl ?) overheen ! Zo beschadig je de nagellak niet, maar verdwijnt de beschadiging wel.

5. Heb je bubbeltjes in je nagellak zitten ? Dan schudt je waarschijnlijk met het flesje. Het beste is om het flesje nagellak even tussen je handen te “rollen”, want als je gaat schudden ontstaan er luchtbelletjes in.

6. Is je lipscrub op ? 3 manieren om er zelf een te maken:
1= gebruik een (oude) tandeborstel om je lippen eme te scrubben.
2= met een ruwe handdoek of washand kan je je lippen ook goed scrubben !
3= meng een eetlepel honing met een halve eetlepel suiker, en je hebt je zelfgemaakte scrub.

7. Een tandenborstel is niet alleen handig om mee te scrubben, als je zelf altijd thuis je uitgroei bijwerkt, kun je dat ook met een tandenborstel doen. Zo kun je goed bij de haartjes bovenop.

8. Bloedvlekken op je kleding ? (Kuch, mensen met diabetes) Gebruik wat warm water en zout, even inmasseren op de vlek en het is zo weg !

9. Heb je het achterkantje van je oorbel laten vallen, je piercing of iets anders kleins, en kun je het niet meer terugvinden ? Doe dan een oude panty over de stofzuiger heen (wel eerst de stang eraf halen) en ga er even mee over de vloer, dan heb je het dingetje zo weer teruggevonden en wordt die ook niet opgezogen.

10. 

11. Kauwgom in je haar ? Niet de schaar erin zetten ! Smeer er wat pindakaas overheen, en de kauwgom moet zo loskomen. Hetzelfde geldt voor een ijsblokje, je haar laat zo los van de kauwgom.

12. Een handige tip voor de dames die al op zich zelf wonen: Als je stofzuiger een muffe geur afgeeft, kun je van te voren eerst een beetje waspoeder opzuigen, dan ruikt je huis ook gelijk weer fris als je aan het stofzuigen bent.

13. Wil je je was/kleding lekkerder laten ruiken ? Doe een paar druppeltjes van de favoriete parfum in het vakje waar de waspoeder moet.

14. Mischien een beetje een rare of vieze tip, maar we hebben er allemaal weleens mee te maken (gehad). Als je hoofdluis hebt, moet je je haarborstel in de vriezer leggen. Zo gaan alle luisjes dood omdat ze bevriezen. Scheelt je weer een nieuwe borstel kopen 😉

15. Als je geblondeerde haar groen uitslaat vanwege het zwemmen in chloor of de zee, moet je het een paar keer met ketchup wassen, dat is de groene gloed er zo weer uit.

16. 

Ik hoop dat jullie dit handig vonden, ik gebruik zelf ook veel van deze trucjes 🙂
Als jullie nog handige trucjes hebben, vertel ze gerust in de comments !

X Isabella

Advertenties