Tags

, , , , , , , , , , ,

Hi allemaal!

Als jullie mij al een tijdje volgen dan weet je mischien wel dat ik journalist ben voor Glamourland.tv. Twee keer per maand schrijf ik een artikel voor hun site, en deze artikelen wil ik graag ook altijd nog even met jullie delen ! Feel free to comment, vind ik leuk hihi. En mocht je benieuwd zijn wat ik tot nu toe heb geschreven voor Glamourland, dan kun je mijn Glamourlandprofiel bekijken via deze link:
http://www.glamourland.tv/author/isabella-holsteijn/

Het wordt steeds warmer weer buiten, het zonnetje schijnt weer, de mensen worden vrolijker.. de zomer komt er weer aan ! Veel van ons zijn al sinds aan paar maanden aan het sporten geslagen, maar is de rest van je lichaam nou ook al zomerproof ? Wij van Glamourland helpen je een handje en hebben een 3-stappenplan gemaakt.

Stap 1: Je huid.
In de winter hebben veel mensen al last van een droge huid, maar het felle zonnetje is ook niet altijd goed voor je huid. Als eerste scrub je je huid, scheer je die wintervacht van je benen af en smeer je je daarna in met een bodylotion. Door te scrubben en je huid daarna goed te hydrateren, blijft je bruine kleurtje langer zitten, en wordt je egaler bruin.
Laat je huid alvast wennen aan de zon en neem eens een zonnebankje. Door nu al te beginnen met af een toe een zonnebankje sla je twee vliegen in één klap: je verbrand minder snel omdat je huid al gewend is aan de zon, en je hebt geen melkflessen meer als je straks weer over het strand paradeert in je nieuwe bikini. Vergeet natuurlijk niet jezelf van te voren in te smeren met een goede zonnebrand ! Na een dagje strand is het verstandig om jezelf in te smeren met een verkoelende aftersun, deze vult het vochttekort aan je huid weer aan en zorgt voor een egaler bruin kleurtje.

Stap 2: Je haar.
Je lokken hebben het maar zwaar in de zomer, de felle zon die je haar lichter maakt, het chloor van het zwembad en het zoute zeewater kunnen je haar flink uitdrogen. Ook staat chloor erom bekend dat het je haar een groene gloed kan geven als je het net hebt geblondeerd. Tijdens het zwemmen is het dus beter om een knotje of vlecht in je haar te doen, zo wordt het het minst beschadigd.
Geef je haar één á twee keer per week eens wat meer aandacht en doe er een voedend haarmasker in, die je minstens een kwartiertje laat zitten.  En elke keer dat je je haar wast, is het goed om een voedende conditioner te gebruiken. Dit voedt het haar en zorgt dat er minder klitten in komen. Het is ook goed om je haar nog wat te laten bijpunten voordat het echt zomer is, want je haarpunten worden extra droog van al dat chloor en zeewater. Dus ga met gezond haar de zomer in !
Maar, je hoofdhuid is natuurlijk ook belangrijk voor gezond haar. Als je een middagje naar het strand gaat moet je niet vergeten om je scheiding ook in te smeren met zonnebrand, anders kan je hoofdhuid verbranden, auw ! Ook kun je een fashionable flaphoed meenemen, zo verbrand je hoofdhuid niet en bescherm je je lokken tegen de zon.

Stap 3: Je voeten.
Ze hebben waarschijnlijk de hele winter verstopt gezeten in je laarsjes van de Zara, maar nu mogen ze ook weer gezien worden: je voeten. Geef jezelf een pedicure of verwen jezelf en maak een afspraak bij een echte professionele pedicure.
Als je jezelf een pedicure geeft, zorg dan eerst dat je voeten eeltvrij zijn. Gebruik een eeltschraper en scrub je voeten. Haal daarna alle oude nagellak restjes weg, en knip je nagels. Wel recht en niet te kort, want je wilt geen ingegroeide nagels krijgen natuurlijk ! Daarna kun je jezelf een heerlijk voetenbadje geven (met geurolie!). Daarna geef je je nagels een nieuw vrolijk kleurtje, en smeer je je voetjes in met een verzorgende voetencrème. Je Michael Kors sandaaltjes zien er natuurlijk veel mooier uit als er ook mooie verzorgde voeten inzitten.

 

Advertenties