Tags

, , , , , , , , , , , ,

Hi allemaal!

Als jullie mij al een tijdje volgen dan weet je mischien wel dat ik journalist ben voor Glamourland.tv. Twee keer per maand schrijf ik een artikel voor hun site, en deze artikelen wil ik graag ook altijd nog even met jullie delen ! Feel free to comment, vind ik leuk hihi. En mocht je benieuwd zijn wat ik tot nu toe heb geschreven voor Glamourland, dan kun je mijn Glamourlandprofiel bekijken via deze link:
http://www.glamourland.tv/author/isabella-holsteijn/

De superfoods, je zal er waarschijnlijk al over gehoord hebben. Elke blogger heeft het erover, en de celebrities kunnen er ook geen genoeg van krijgen. Het is helemaal hip dus ! Maar wat zijn superfoods nou eigenlijk en waarom zijn ze zo gezond ?

 

Superfoods is een trend die is over komen waaien vanuit Amerika. Je kunt ze al sinds een tijdje kopen in speciale winkels, zoals landwinkels, maar tegenwoordig zijn ze ook te vinden in grote supermarktfilialen. Zelfs het Kruidvat heeft ze sinds vorige week toegevoegd aan hun assortiment !

Superfoods zijn dus natuurlijke etenswaren die verrassend veel goede voedingsstoffen bevatten. Ze hebben vaak twaalf of meer bijzondere eigenschappen, om het zo maar even te noemen. Denk aan extra veel vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en ijzer. Ze geven een boost aan je immuunsysteem, zorgen voor een goede stofwisseling, geven je meer energie en beschermen je tegen kanker. Maar welke etenswaren vallen nou precies onder de superfoods ? Dat zijn onder andere de acai bessen, goji bessen, hennepzaad, chlorella, spirulina, maca, rauwe cacao, maar ook de klassieke groente spinazie. 

Iedereen kent inmiddels de groene smoothies wel. Tegenwoordig is het ook heel populair om verschillende soorten superfoods te combineren in een smoothie. Heel handig ook; zo krijg je toch genoeg voedingsstoffen binnen en je kan de smoothie helemaal aanpassen aan jouw eigen smaak. Nog een tip om je standaard smoothie gezonder te maken: strooi er een handje chiazaad door !

Zo te horen hebben de superfoods alleen maar voordelen, maar toch zijn de meningen erover verdeeld. “Kan je niet gewoon voedingssupplementen slikken, in plaats van je helemaal blind te staren op deze superfoods ?” vragen veel mensen zich af. Nee, want verse voedingswaren zijn veel gezonder voor je lichaam natuurlijk !

 

X Isabella

Advertenties